Implantológiai asszisztens továbbképzés beszámoló
0 Ft

Implantológiai asszisztens továbbképzés beszámoló

AsszisztensKurzus2017 1

2017. október 28.-án megrendezésre került a fogászati asszisztensek és a klinikai fogászati higiénikusok számára rendezett első szabadon választott továbbképzés: „A hatékony implantációs asszisztálás műhelytitkai, elméleti és gyakorlati tanácsok asszisztenseknek és higiénikusoknak“ címmel a VaLiD Kft szervezésében.

Nagyszerű szakemberek – mint például Dr. Gyulai-Gaál Szabolcs (Fog és szájbetegségek szakorvosa, konzerváló fogászat, fogpótlástan szakorvosa)- előadásai és gyakorlati instrukciói segítették a fogászati implantológia tudományának elméleti, gyakorlati ismereteinek elsajátítását. Az elméleti részt dr. Ackermann Gábor (Fog és szájbetegségek szakorvosa, konzerváló fogászat, fogpótlástan szakorvosa, dentoalveolaris sebész) kezdte, aki átfogó képet adott az implantációs beavatkozások feltételeiről, menetéről a tervezéstől az utógondozásig. Külön hangsúlyt fektetett a tervezési szakaszra, és az egyes fázisokban szükséges röntgenfelvételi technikákra. A második előadás során a sebészi beavatkozás részleteivel ismerkedhettek meg a hallgatók kiemelve az asszisztensi feladatokat. Bemutatásra kerültek a speciális sebészi eszközök, tehnikák, az implantációs rendszerek alkotó elemei. Ezek után dr. Götz Gergely (Fog és szájbetegségek és a fogpótlástan szakorvosa, konzerváló fogászat) részletesen ismertette a protetikai fázis asszisztensi feladatait. Beszélt az implantátumokkal elhorgonyzott fogpótlások típusairól, a lenyomati technikákról, és a fogpótlások rögzítési lehetőségeiről. A szakmában páratlan tapasztalattal rendelkező Sárosiné Pál Csilla az implantációs műtétet asszisztensi szemszögből mutatta be, az előkészítéstől a beavatkozás utáni teendőkig. Az elméleti részt Szabados Tímea (Klinikai fogászati higiénikus, egészségügyi szakoktató, egészségtan tanár) előadása zárta, aki részletesen ismertette a különböző szakaszokban szükséges szájhigiénés beavatkozásokat, az ezekhez szükséges eszközöket, technikákat.

AsszisztensKurzus2017 2


Az ebédszünet után következett a gyakorlati rész. A hallgatóság két csoportba osztva, felváltva, testközelből ismerkedett meg az előadásokon hallottakkal. Míg az egyik csoport Sárosiné Pál Csilla és dr. Ackermann Gábor vezetésével a sebészi és protetikai fázissal kapcsolatos asszisztensi teendőket próbálta ki, addig a másik csoport Szabados Tímea irányításával a speciális száhigiénés eszközöket ismerte meg, gyakorolta a helyes szájápolás technikáit

A tanfolyam végén minden hallgató sikeres írásbeli vizsgát tett, ezzel megszerezték a 20 kreditpontot. A tanfolyamról kitöltött elégedettségi kérdőívek alapján messzemenőkig pozitív visszajelzéseket kaptunk. A gyakorlati tevékenységek modern, jól felszerelt fogászati rendelőkben zajlottak. A képzés hangulata nagyon jó volt, elősegítette az új ismeretek könnyed elsajátítását. A tanfolyam hiánypótlónak tekinthető. Nagy volt rá a túljelentkezés, ezért a meghírdetett 25 helyre 30 kolléga jelentkezését fogadtuk el. Akik erről a tanfolyamról lemaradtak, januári képzésünkre hamarosan jelentkezhetnek.

 

 

Következő rendezvényünk időpontja:
2024. május 10.

 

 

Google térkép

Elérhetőségek

www.valid.hu

1083 Budapest, Szigony u. 41.

+36-1/210-0185

+36-1/210 9482

dental@valid.hu

H - P: 8:00 - 15:00


Hírlevél feliratkozás

Please wait
Még nem regisztált? Regisztráljon most!

Bejelentkezés