Biofilm eltávolítás

Biofilm eltávolítás

 

A BIOFILM és hatásai

Kerüljük el...

A fogászati kezeléskor használt vizet biofilm szennyezi. Az eldugult műszerek és a kellemetlen szagú víz jelzik, hogy valami nincs rendben a kezelőegység vízvezetékeiben. Ezért legtöbbször a csövek falán megtelepedő biofilm a felelős. A biofilm gyakori fertőzésforrás, mivel a kórokozók a kézidarabokon keresztül közvetlenül a beteg szájába jutnak. Ennek elkerülése érdekében fokozottan ajánlott a dekontaminálás.

biofilm eltavolitas1

 

Mi a Bilofilm?

A biofilm mikroorganizmusokból keletkező többrétegű bevonat, mely a felületen megtelepedő organizmusokból jön létre, nyálkás réteget képezve azon. A réteg fokozatosan vastagszik, melyben tápanyag és egyéb anyagok halmozódnak fel. A tápanyagok vízben oldva szabadon áramlanak ebben a nyálkás rétegben. A biofilm víz felé eső oldala oxigénben gazdag, míg a vezeték fala felé eső része oxigénben szegény. Így a különböző baktériumok mind megtalálják a számukra ideális környezetet. Ez az összetett struktúra nem igen szüntethető meg hagyományos fertőtlenítőszerekkel, mivel azok csak átmenetileg és csak a legfelső rétegre nézve hatásosak, ráadásul kis darabokat kiszakítva a biofilmből eltömíthetik a vékony csöveket. Speciálisan erre a célra kifejlesztett, nagy koncentrációjú szerekre van tehát szükség, hogy eltávolítsuk a biofilmet, és megakadályozzuk annak visszatelepülését.

 biofilm eltavolitas2

 

Mit kell tenni, ha érinti ez a probléma?

ELSŐ LÉPÉS: BIOFILM ELTÁVOLÍTÁSA
Ez az egyetlen módja, hogy megszabaduljon a biofilmtől, ha az már egyszer megtelepedett kezelőegységben. Ilyenkor a kezelőegység összes vízvezetékét (a vízhálózati csatlakozástól kezdve a pohártöltőn, a csészeöblítőn át a tömlőkön keresztül a kézidarabokig) BRS-Forte Biofilm eltávolító készlettel kezeljük, melyet szervíztechnikus végez.

MÁSODIK LÉPÉS: FOLYAMATOS VÍZ-DEKONTAMINÁLÁS
A sikeres biofilm eltávolító eljárást követően víz-dekontamináló készülék telepítése ajánlott. Ehhez nyújt megoldást a Alpro Weekend-System II. rendszer: könnyen és költségkímélően csatlakoztatható a kezelőegység elé. Folyamatos dekontaminálást biztosít az egész kezelőegység, és annak minden vízvezetéke számára. Ilyen módon a fertőzések kockázata minimálisra csökkenthető mind az orvos, mind pedig a páciens számára, egyúttal megkíméli kezelőegységét a meghibásodástól, dugulástól. A Weekend-System II. készülék gazdaságos, mivel igen kis mennyiségben használja az Alpro Bilpron vegyszert.

 

Weekend-System II

Szék melletti berendezés fogászati kezelőegységekhez való csatlakoztatásra. Ez a berendezés könnyű kezelhetőségével lehetővé teszi a kezelőegység vízrendszerének Bilpronnal történő elárasztását a hétvégén.

 • könnyű kezelés
 • magas fokó, hosszan trtó védelmet kínál
 • saját dekontaminációs rendszer nélkül csatlakoztatható minden kezelőegységhez


biofilm weekendsystem

Weekend-System II-t csak szervizmérnök csatlakoztathatja. Csatlakoztatás előtt Biofilm eltávolítást kell végezni. Közvetlenül a kezelőegység vízhálózatához csatlakoztatható. A telepítés Biofilm eltávolítás nélkül körülbelül 15 percet vesz igénybe.

 

Biofilm higienikus vizvezetekek cikk1 Biofilm higienikus vizvezetekek cikk2

 Forrás: VaLiD katalógus 2017

Specialitásaink

 • Fogfehérítés

    Miben különbözik a ZOOM! a többi rendelői lámpás fogfehérítő rendszertől? A ZOOM! nemcsak a fogfehérítést foglalja magában, ennek használatával Bővebben
 • Lágyszövet lézerek

  Hordozható lágyszövet dióda lézerek A DenMat cég által forgalmazott lézerberendezések Kaliforniában, a legmagasabb minőségi követelmények mellett készülnek.Lézereink fő jellemzői a Bővebben
 • Implantológia

      Dentis Implantátum rendszer jellemzői   Tiszta implantátum (Cleanlant) Egy olyan egyedi és autentikus tisztítási rendszer, mely egyedülálló a Bővebben
 • Endodoncia

          Megmenteni a megmenthetőt – korszerű endodonciai eszközök   A modern fogászat minden szakterületére egyre jellemzőbb irányzat a Bővebben
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Google térkép

Elérhetőségek

www.valid.hu

1083 Budapest, Szigony u. 41.

+36-1/210-0185

+36-1/210 9482

dental@valid.hu

H - P: 8:00 - 15:00


Hírlevél feliratkozás

Please wait
Még nem regisztált? Regisztráljon most!

Bejelentkezés